Nieuwe ontdekking: distress Ink

Distress Ink… Dit produkt zal wel bij veel mensen terug te vinden zijn in hun scrapplekje! En vanaf heden ook in het mijne :-). Distress Ink bestaat in 36 kleurtjes en wordt vooral gebruikt om stempels mee in te kleuren. Een tijdje terug heb ik bij Vicky van Creanijn een workshop gevolgd om Distress Ink ook te gebruiken in je scrap layouts! En dit viel me volledig in de smaak!!!

Ik vind het een heel mooi effect en het zal in mijn volgende layouts vast en zeker veel gebruikt worden! Na de workshop bij Vicky heb ik onze foto’s van een citytrip naar Rome gescrapt. Omdat Distress Ink ook wat voor een oudere look kan zorgen, leek Rome me een geschikt onderwerp om Distress Ink te testen. Voor het ganse album heb ik papier van Basic Grey gebruikt en op verschillende layouts heb ik gebruik gemaakt van Distress Ink. Zie hier het resultaat:

DSC01014.JPG

Op deze eerste lauyout heb ik op de linkerhelft een kaartje van Rome gekleefd. De titel van deze helft is gestempeld met behulp van clearstamps.

De titel op de rechterhelft is gedaan met alfabetstickers van Basic Grey. Het “hokjespatroon” is met Distress Ink gekleurd.

DSC01015.JPG

De stroken papier op deze 2de layout zijn eveneens het resultaat van Distress Ink. De rozige kleur is Victorian Velvet. De journaling op deze layouts is gedaan met behulp van stempels.

DSC01016.JPG

Een volgende layout is er eentje van het oude stadsgedeelte van Rome. De titel is wederom gedaan met alfabetstickers van Basic Grey en is gekleefd op een strook papier bewerkt met Distress Ink (Antique linen en Vintage photo). De journalling is geschreven op journalling papiertjes van K’s Company. Verder is de layout afgewerkt met bloemetjes, brads en eyelets.

DSC01017.JPG

Deze layout bevat foto’s van verschillende plekjes in Rome. Met de metro hebben we Rome volledig doorkruist. Dit bespaarde ons van blaren op de voeten! Bovendien was het snikheet en was een rit met de metro heel gemakkelijk! Op de layout terug journalling en afwerking met een bloemetje.

DSC01018.JPG

Deze layout bevat postkaarten van een grafkelder. Fotograferen was er verboden maar ik vond het daar zo indrukwekkend dat ik er postkaarten gekocht heb en deze gescrapt. Alles maar dan ook alles is er met skeletten afgewerkt, tot de lusters toe…

DSC01019.JPG

In deze layout heb ik terug gebruik gemaakt van Distress Ink. De tinten die ik hier gebruikt heb zijn peeled paint en shabby shutters, beide zijn tinten van groen. De strook  papier met bloemen is van Scenic Rout. Verder is de layout afgewerkt met journalling, een bloemetje en afdrukken van clear stamps.

DSC01020.JPG

De laatste dag in Rome ben ik er alleen op uit getrokken. David was er voor zijn werk, dus overdag moest ik me bezig zien te houden. Een goede gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de zoo (Bioparco).

Zo een heleboel nieuwe layouts, en mijn eerste layouts (maar zeker niet de laatste!!!) met het gebruik van Distress Ink.

Be Sociable, Share!
2 Comments
 

2 Responses to “Nieuwe ontdekking: distress Ink”

  1. vicky says:

    Weer goed op dreef zo te zien!!! En inderdaad, die foto’s van Rome zijn ideaal om mee te distressen. Weer allemaal mooie pagina’s! (mis wel die van Nieuw-Zeeland LOL)

  2. karin says:

    Wauw zeg! Wat een mooie scrappagina’s weer. Het effect met distress inkt is inderdaad echt prachtig! Kijk alweer uit naar je volgende creatieve uitspattingen 😉

    Groetjes karin

Leave a Reply