Scrapbookdag bij Creanijn: deel 1

11 november, een vrije dag, vol met regen en wind… een ideale dag om te scrappen en dit stond al lang gepland want op 11 november was het Creanijn scrapbookdag! Met 16 scrappers waren we, een gezellige bende dus!

De bedoeling was dat we een album maakten op witte cardstock aan de hand van schetsen gemaakt door Vicky. Op het einde van de dag werd het album ingebonden. Alleen, was ik één iets vergeten… mijn foto’s! Grrr, ik had mijn foto’s al zorgvuldig uitgekozen alleen lagen ze nog thuis op tafel. Moeilijk scrappen dus. Op basis van de layouts heb ik mijn papier gekozen, maar zonder foto’s is dat niet zo gemakkelijk natuurlijk. In de namiddag ben ik dan maar naar huis vertrokken en heb ik thuis “verder” gescrapt.

En dit is het resultaat geworden. Wel vrij sober, moest iemand nog tips hebben voor de afwerking, die zijn welkom! De foto’s van de layouts zijn wel niet ideaal…

De eerste layout is de voorpagina. Hiervoor werden uiteindelijk restjes gebruikt van het papier dat in de rest van de album werd gebruikt. In plaats van een foto heb ik een postkaart gebruikt en zo zie je direct het thema van het album, Budapest. In 2005 moest ik er zijn voor het werk en dan hebben we er een citytripje bij aangeplakt!

DSC01029.JPG

 

De tweede layout bevat foto’s van 2 opvallende gebouwen langs de oevers van de Donau, namelijk het parlement (in Pest) en het koningshuis (In Buda). De journalling heb ik met behulp van een stempel gedaan. Het papier waarop de stempelafdruk staat heb ik eerst bewerkt met distress ink (antique linnen). Het streepjespapier is van Basic Grey.

DSC01030.JPG

Op de derde layout is de titel gestempeld evenals de swirls op de linkerpagina. De Matthias kerk en het bastion bevinden zich in het Buda gedeelte van Budapest.

DSC01035.JPG

De vierde layout bevat foto’s bovenop de Gellert heuvel. Bovenop deze heuvel heb je ook een heel mooi uitzicht over Budapest. En dat uitzicht zie je op de vijfde layout! De letters op de vierdelayout zijn alfabet stickers en de layout is afgewerkt met een swirl stempel. De journalling op de vijfde layout is gestempeld en het boordje op de linkerpagina is gedaan met behulp van rubb-ons.

DSC01036.JPG

DSC01041.JPG

Het gebruikte papier doorheen het album is een mix van allerlei merken: Basic Grey, Kaisercraft, Scenic Route, Toga,..

De overige layouts van de scrapbookdag worden weldra gepost!

Be Sociable, Share!
2 Comments
 

2 Responses to “Scrapbookdag bij Creanijn: deel 1”

  1. Katrin says:

    prachtige lootjes ! en die bovenste is helemaal het einde!!!

  2. Isabel says:

    mooie lo’tjes al en idd die eerste springt er echt uit vind ik ook vooral door de combinatie met het zwart denk ik
    en bij je vraag voor tips voor de afwerking …deze stijl heeft niet echt veel embellishments nodig vrees ik, clean and simple met vooral aandacht voor de foto’s. Dat is op en top de stijl van Vicky anders dan de mijne waar de swirls en bloemen je om de oren slaan….LOL

Leave a Reply