Denali National Park

Na een prachtige rit vanuit Talkeetna komen we in de vroege avond aan in Denali National Park. We gaan eerst naar het Visitor Center en het Wilderness Access Center waar we onze tickets gaan ophalen voor de shuttlebus die we de volgende dag zullen nemen om het park te bezoeken. De enige manier om het park te bezoeken is namelijk met de shuttlebus of te voet.  Het visitor center in Denali is echt wel een absolute aanrader. Heel mooi aangekleed en je kan er pakken informatie vinden! Ook de film die ze er tonen over de fauna en flora in het park is de moeite waard.

We zijn trouwens niet de enigen die het visitor center een bezoekje brengen. Terwijl we er waren was er vlakbij een moose te zien met een kalfje. Blijkbaar gebeurt dit wel vaker omdat er normaal gezien geen beren vlakbij het visitor center te zien zijn en het kalfje zich dus in een veiligere omgeving bevindt. Dikwijls krijgt een moose 2 kalfjes, en in Alaska zeggen ze, ééntje voor de beer en ééntje voor de moose…

Mijn interactieve scrapbooklayout bevat een flapje waar  er nog foto’s achter schuilen van binnenin het visitor center. Ook heb ik een pocket gemaakt waarin het plan van het park te vinden is.

 

After a beautiful drive from Talkeetna, we arrive in Denali National Park in the early evening. First we visit the Denali Visitor Center and the Wilderness Acces Center to pick up our tickets for the shuttle bus the next day. You can visit the park by foot or by a shuttle bus. The Denali Visitor Centre is worthwhile to visit. Lots of information can be found there and they also play a very interesting movie of the fauna and flora in the park.

Besides us, the visitor center was also visited by a moose and her calf. Moose calves are frequently seen around the area of the visitor center as the chance to encounter bears here is lower compared to other areas of the park. So it is safer here for the moose calves. Often the female moose (i.e. cow) gives birth to two calves and in Alaska they say, one for the mom and one for the bear…

My interactive scrapbooklayout contains a pocket to hold the folder of the park. Under the picture of the visitor center, pictures are hidden from the inside of the visitor center.

DSC02659.JPG

DSC02661.JPG

DSC02662.JPG

 

 

 

Be Sociable, Share!
No Comments
 

Leave a Reply