Wildlife in Denali NP

Tijdens onze excursie met de shuttlebus doorheen Denali NP waren we niet alleen onder de indruk van de prachtige landschappen, maar ook van de dieren die je er – met een beetje geluk- kan spotten. We zagen een vos, enkele elanden, kuddes kariboes, bergschapen, vele soorten vogels en de topper, een moeder grizzly beer met 2 kleintjes!

In het Visitor Centre van Denali had ik gelezen dat het park ontstaan is doordat men de bergschapen wou beschermen tegen de jacht. Vandaar hun quote “Thank the sheep”! Ik heb dan ook een dubbele layout over de typische “dall sheep” gemaakt waarin ik een foldertje verwerkt heb met informatie over dit ras. Wanneer je een kudde schapen ziet, dan is dit ofwel een kudde van mannetjes ofwel een kudde van ooien met de lammetjes. En om de schapen te zien, heb je meestal een verrekijker nodig omdat de schapen zich meestal heel hoog in de bergen bevinden.

 

During our excursion with the shuttle bus in Denali NP, we were not only impressed by the beautiful scenic views, but also of the animals you can spot in the parc. We saw a fox, some moose, lots of caribous, dall sheep, all kinds of birds…but we were most impressed by a mother grizzly bear walking through the scenery with her 2 cubs!

In the Visitor Centre of Denali, I read that the founding of the park happened initially to project the dall sheep against the hunt on them. This explains the quote “Thank the sheep”! I made a double scrap book layout of the dall sheep and the layout contains a folder with more information about these very interesting animals. When you see a flock of dall sheep high in the mountains, this flock will exist of all rams or of ewes with their lambs. Binoculars are recommended because the dall sheep are only seen very high in the mountains.

 

DSC02665.JPG

DSC02667.JPG

Edger punch: Martha Stewart (Doily Lace )

Patterned paper: Scenic Route

Op de scrapbook layout van de beren is er een flapje aangebracht waaronder je meer info kan vinden over deze indrukwekkende dieren.

On the scrapbooklayout you can find more information about the grizzly bears beneath the brown cardstock.

DSC02693.JPG

DSC02695.JPG

Be Sociable, Share!
2 Comments
 

2 Responses to “Wildlife in Denali NP”

 1. Vicky says:

  ah, doet me met weemoed terugdenken, heb onlangs ook nog in mijn Alaska album gekeken… Beren zijn altijd schitterend, alleen kleintjes hebben we toen niet gezien.
  En elanden ook niet, één vrouwtje in héél Alaska…
  Het zijn weer schoontjes geworden!

 2. severine says:

  heel mooie lo’s zeg!
  ze geven een leuke natuursfeer terug
  mooi opgebouwd met de flapjes

Leave a Reply