From Fairbanks to Chitina

Vanuit Fairbanks reden we richting Chitina; een lange rit die niet vervelend was want achter iedere bocht werd je aangenaam verrast door de prachtige zichten. Langs deze weg ligt ook de Trans-Alaska Pipeline die olie vervoert vanuit het noorden van Alaska tot in het Zuidelijke Valdez.

 

After leaving Fairbanks we drove to the south to the small town Chitina. It was a very long drive but a magnificent view could be found after every corner. Along this road you can see the Trans-Alaska Pipeline which transports oil form the north of Alaska to the south (Valdez).

 

DSC02704.JPG

Edger punch: Martha Stewart (Deco Shells)

 

Om de lange weg te onderbreken, houden we even halt aan het Wrangell St Elias Visitor Centre. Echt wel een absolute aanrader om hier even te stoppen en een bezoekje te brengen! Het mooi Visitor Centre is nieuw en je kan hier heel veel informatie vinden. Je kan een film over het park zien in hun ‘cinema’, mooie exhibities zien, een korte wandeling maken waarbij je beloond wordt met een adembenemend uitzicht op de Wrangell Mountains, enz…

To interrupt the long drive, we brought a visit to the beautiful and new Wrangell St Elias Visitor Centre which is really worthwhile to stop over!  Here you can  find a lot of information and you can watch a park movie in their theater, enjoy the exhibits, stroll  a short nature trail to a spectacular view of the Wrangell Mountains, etc…

DSC02705.JPG

Edger punch: Martha Stewart (Deco Shells)

Journalling tag: Simple Stories

 

 

En een pak mijlen verder en heel wat uren later komen we uiteindelijk aan op onze bestemming Chitina. Een klein plaatsje waar de tijd is blijven stilstaan… Het kleine dorpje is ideaal gelegen als uitgangspunt voor onze volgende bestemming, nl Wrangell St Elias NP.

Many miles further and hours later we arrive at Chitina, a small town were time stood still. It is ideally situated to plan a trip in the Wrangell St Elias NP.

DSC02706.JPG

Patterned paper: Scenic Route

Edger punch: Martha Stewart (Scallop dot)

Flowers: Prima

Distress Ink (Vintage photo)

Be Sociable, Share!
No Comments
 

Leave a Reply