Interactive scrapbook layout: tutorial on how to add a mini-album on your layout

Homer was voor ons de uitvalsbasis om op berenexcursie te gaan. Met Emerald Air Service vlogen we naar het Katmai National Park op zoek naar grizzly beren. Onze gidsen Craig en Sarah waren heel goed in hun job en het werd een fantastische dagtrip. Oog in oog staan met beren in het wild is een unieke belevenis wat heel veel foto’s opleverde. Maar je kan natuurlijk niet alle foto’s wegwerken op je layout. Eén manier om toch extra foto’s te verwerken is het toevoegen van een mini-album (accordion boekje) aan je layout. In deze post leg ik je stap voor stap uit hoe je hiervoor te werk gaat.

 

Homer was our starting point for our bear viewing excursion. We flew with Emerald Air Service to Katmai National Park to look for grizzly bears. Our guides Craig and Sarah did a fantastic job and made this an unforgettable trip and experience for us. Being eye to eye with a bear is very exciting! I shot a lot of pictures and of course I could not use them all on a scrapbook layout. However, if you want to include a lot of pictures on a layout you can create an interactive scrapbook layout. I made a mini-album (accordion book) and in this post I will show you step by step how you can create this.

DSC02751.JPG

DSC02753.JPG

Stap 1: Snij een vierkant (10*10 cm) uit een stuk (dun maar stevig) karton. Vervolgens snij je een vierkant (12*12 cm) uit het papier die je als omslag van je mini-album wil gebruiken. Je kleeft het stukje karton in het midden van de achterzijde van je stukje papier.

Step 1: Cut a piece of cardboard (10*10 cm) to create a square. Subsequently, cut a piece of the paper you would like to use as the cover of your mini-album to create another square (12*12 cm). Adhere the cardboard to the center of the back of your patterned paper.

DSC02837.JPG

DSC02838.JPG

DSC02840.JPG

DSC02841.JPG

Stap 2: Plooi de randjes van het papier om het karton. Je kan lijntjes trekken rond je karton om zo duidelijk de randen/plooien te zien. Snij de hoekjes van het papier zoals je kan zien op de foto. Plooi vervolgens de randen van het papier om het stukje karton en kleef deze randen vast aan het karton.

Step 2: Fold the edges of the patterned paper around the cardboard. You can also draw lines around the cardboard. In this way it is clear where the paper has been folded around the cardboard. Cut off each corner of the paper as shown in the image. Fold the edges of the paper around the cardboard and adhere them to the cardboard.

DSC02844.JPG

DSC02845.JPG

DSC02847.JPG

DSC02848.JPG

DSC02849.JPG

Stap3: Voor de binnenkant van het mini-album heb je 2 stroken (witte) cardstock nodig (9*27 cm). Plooi deze strook om de 9 cm. Gebruik een embossingpen om deze plooien aan te brengen. Vervolgens plooi je beide stroken in een accordeon.

Step 3: To create the inside pages, cut two strips of (white) cardstock (9*27 cm). Fold both these strips every 9 cm. Use an embossing pen for this. Fold each strip back and forth.

DSC02852.JPG

DSC02857.JPG

Step 4: Kleef beide stroken aaneen. Beide stroken overlappen elkaar op een vierkant van 9*9 cm.

Step 4: Attach the two strips of paper together. They will overlap each other on a square of 9*9 cm.

DSC02861.JPG

DSC02863.JPG

Stap 5: Kleef de geplooide pagina’s aan de omslag van je mini-album.

Step 5: Adhere the folded pages to the cover of your mini-album.

DSC02864.JPG

DSC02867.JPG

Stap 6: Elke pagina kan nu gevuld worden met een foto (8.5 * 8.5 cm) en/of journalling (met uitzondering van de achterkant, deze zal op je scrapbooklayout kleven).

Step 6: Each page can be filled with a picture (8.5*8.5 cm) and/or journalling (with exception of the back, the back will be attached to your layout).

 

Step 7: Vooraleer je mini-album op je layout te kleven, dien je eerst een lint op je layout te kleven. Daar bovenop kleef je je mini-album. Het lint kan dan rond het mini-album gebonden worden om het mini-album gesloten te houden.  Dit is de laatste stap. Indien je wenst, kun je met een scherp hobbyschaartje of mesje een venster snijden uit de beschermhoes van je layout. Zo kun je gemakkelijk je mini-album bekijken terwijl de rest van je scrapbooklayout beschermd is!

Step 7: Before you adhere the mini-album to your scrapbook page, add a ribbon to your layout. Subsequently, attach your mini-album to your layout. Now you can tie the ribbon around the book to hold it closed. This was the final step. If you wish, you can use sharp scissors or a craft knife to cut your page protector around the mini-album. In this way, you can open the mini-album while it is in your album and while the rest of your scrapbook layout is still protected.

 

 

Laat een berichtje achter wanneer je deze techniek hebt uitgeprobeerd! Succes!

Let me know in the comments if you try out this technique for yourself! Good luck!

 

Be Sociable, Share!
4 Comments
 

4 Responses to “Interactive scrapbook layout: tutorial on how to add a mini-album on your layout”

 1. Isabel says:

  super tuutje hoor !
  Groetjes,
  Isabel

 2. JamesVek says:

  как заработать монеты в crossout http://neftukrib.ru как создать рекламу для

 3. Charlesrax says:

  hOur company offers herbal pharmacy. Look at our health contributing site in case you want to feel better. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to to improve your health with a help health products. Our company provides weight loss products. Look at our health contributing website in case you want to improve your health. Our company provides generic pharmacy. Take a look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to to feel healthier with a help general health products. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to feel better with a help of general health products.
  Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health site in case you want to look healthier with a help of general health products. Our company offers herbal pills. Visit our health contributing portal in case you want to strengthen your health. Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health website in case you want to strengthen your health with a help of general health products. Our company provides herbal supplements. Visit our health contributing website in case you want to improve your health. Our company offers a wide variety of non prescription products. Take a look at our health portal in case you want to look healthier with a help health products.

Leave a Reply